Saskia Anders (1982) heeft in Leiden haar studie Geneeskunde afgerond. Als arts is zij gedurende 5 jaar op de afdelingen Gynaecologie & Verloskunde, Spoedeisende Hulp en Verslavingszorg werkzaam geweest. Met een interesse voor het (internationale) beleid, de economie en de politieke achtergronden van de zorg heeft zij een studie internationale gezondheidsbeleid en economie (HEPL) aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en SDA Bocconi Universiteit in Milaan gevolgd. Met deze ervaring voelde zij zich klaar om aan de opleiding Huisartsgeneeskunde te beginnen in Leiden (2012). Het eerste jaar hiervan is geweest bij Zuiderpark Huisartsen. In 2017 heeft zij de praktijk van Lex Burghgraef mogen overnemen.

Als huisarts streeft zij ernaar om op een betrokken als deskundige wijze haar patiënten bij te staan. Zij wil het vak in de breedte uitoefenen dus naast het bieden van preventieve zorg als een luisterend oor en begeleiding bij psychologische problemen is zij bedreven in het uitvoeren van chirurgische ingrepen.

Zij is daarbij geïnteresseerd in de uiteenlopende culturele en sociale achtergronden van haar patiënten en meent daarom haar plek zeker gevonden te hebben in de `wijk` Zuiderpark.